Publicerad den

 

Kategori: Elobina berättelser

På Elobina berättelser presenterar vi våra designers och kunder. Ta kontakt ifall du vill dela med dig gällande ditt skapande.

 

Presentera dig själv.

Jag heter Helena Öhman och jag driver en liten designbyrå som heter Studio Indigo. Jag sysslar med allt möjligt inom grafisk form och illustration. Illustrerar, ritar typsnitt och skriver kalligrafi lika gärna som jag tar hand om komplexa textdokument med tabeller och grafer och gör det tydligt och typografiskt tilltalande. Från det är det inte långt till att rita mönster. Jag började skapa mina mönster för många år sedan och mitt arkiv är nu fullt av mönster i olika stilar. Mitt formspråk kännetecknas av tydliga, mjukt rundade former och linjer.

Hur/varför startades Studio Indigo?

 Jag hade jobbat länge med administrativt arbete och hade en längtan efter att utveckla min kreativa ådra. Jag har alltid haft drivet att skapa på ett eller annat sätt och ritat mycket, gått på konstskola m.m. Växte upp med en pappa som var grafisk formgivare och konstnär. Hemma saknades ingenting vad gäller material som papper, penslar och färger, där fanns även en verkstad för silkscreentryck. Tyvärr är man ju ofta måttligt intresserad att lära som barn och tonåring vilket man kan ångra sen. Men jag tänkte att det aldrig är för sent så när Jensen Yrkeshögskola startade en 1,5-årig originalarutbildning 2007 såg jag äntligen en chans att kasta loss. Ja sa upp mig från mitt arbete gick utbildningen och sen startade jag Studio Indigo. Jag har inte ångrat det en dag.

Hur hittade du Elobina?

Jag hörde talas om Elobina genom en arbetskollega som har sina mönster på Elobina.

Varför vill du samarbeta/sälja dina mönster på Elobina?

Jag tyckte att Elobina verkade vara ett bra och förtroendeingivande företag med kvalitet på sina produkter. Jag tänkte att Elobina kunde vara en bra plattform att börja visa mina mönster på och på så sätt även bli sporrad att utveckla den delen av min verksamhet.

Vad är dina förväntningar?

Jag har väl egentligen inga särskilda förväntningar. Fram till nu har jag skapat mina mönster i Illustrator, med olika symmetriska rapporter men på sikt vill jag även göra mer dynamiska mönster med handritat material.