Publicerad den
färgkarta elobina

TYGER OCH FÄRGVARIATIONER

Färgvariationer på en identisk bildfil kan i viss mån förväntas vid användning av olika tyger och trycksätt.

Varje tyg har en baston (olika grader av vitt) och varierar i färg, ljusreflektivitet, tjocklek, vikt, opacitet och väv. Allt detta kan ha en 
inverkan på trycket och slutresultatet. Naturfibrer har också en större variation mellan olika produktionstillfällen, pga väderförhållanden. Konstfiber har ett mera jämnt uttryck.

Vår produktion har kalibrerat tryckmaskinerna för varje enskilt tyg. Vilket gör att trycket ser olika ut ifall du trycker samma bild på ett annat material. På Elobina använder vi dessutom tre olika trycksätt: ekotryck pigment, reaktiv och dispersion, som alla tre har olika färgåtergivning.

Vår produktion kalibrerar sina tryckmaskiner fortgående för att förfina färger. Vi är ständigt ute efter förbättrat tryckresultat för att förbättra färg- precisionen. Ibland gör också färgleverantörerna förändringar i färgerna vilket också leder till nykalibrering. Detta innebär att det kan förekomma vissa färgvariationer mellan två identiska beställningar. 
Om det är en längre tid sedan du senast gjort ett testtryck lönar det sig att göra ett nytt före en större produktion.

Vår produktion kan också mot en avgift göra en sk. masterfil av ditt original, som sedan matchas vid nya beställningar för att vara säker på att färgerna blir de samma.

Du hittar alla våra tyger här. Vid tyget står vikt, bred och tryckssätt. Du hittar även uppgifter om produktionstider.

Färgkartor och ett färgprov på just ditt mönster hittar du här.