Publicerad den

På Elobina kan alla användare lätt själv göra sina mönster. Det går att göra mönster  genom att rita ett eget, använda en bild eller kanske bara en liten detalj från en bild.

Fast ibland kan det vara svårt att börja ett projekt då lönar det sig bara att prova sig fram. Ifall du inte vet vad du ska göra kan du välja ett färdigt mönster eller ändra på ett av våra färdiga mönster i vår mönstereditor. Det finns också fina färdiga mönster på olika ställen på nätet.

Men tillbaka till inspirationen. Vi har på Elobina samlat en sida med inspiration där vi lägger upp våra egna och våra användares projekt, mönster och färdiga produkter.  Här hittar ni en skojig video på hur designern de Geer  skapar ett mönster. På vår Pinterest sida hitta du också flera tips på mönsterskapande.

Nu under våren och sommaren är hela naturen fylld av underbara färger och då är det lätt att hitta motiv, som tex. en blomsteräng. Du kan självklart använda bilden som sådan och göra tex. ett örngott eller en kudde.

Blomsterängkudde-300x295    Blommor-och-gräs-300x233

Eller så kan du välja en detalj från bilden och skapa ett mönster. Här har jag valt den rosa blomman och bytt färg på den.  Sedan laddat in bloman in blomman i vår tygeditor och valt en av de färdiga bakgrundsfärgerna.

Blommor-och-gräs-en-bild-300x285 Blommor-och-gräs-tyg-300x137

Stranden är också ett bra ställe för inspiration för nya roliga mönster.

Sandstrand

 

Det gäller att pröva sig fram – bara fantasin sätter gränser för ditt mönsterskapande.