Publicerad den
Mazart designer på Elobina

Kategori: Elobinas berättelser

Kundintervju med MAZart, Maria Ahl Zanier.

Hur började du måla?

Jag har alltid gillat att måla men intresset utvecklades till en passion när jag kom till SanFransisco i mitten på 80-talet där jag gick på konstskolan Academy of Art College och lärde mig grunderna inom måleri. Därefter har jag gått många konstutbildningar/kurser världen över.

Du erbjuder olika målar kurser, hur började du med de?

När jag väl bestämde mig för akvarell blev jag uppringd av Studiefrämjandet om att hålla kurser. Det gav mersmak och nu driver jag mina akvarellkurser i egen regi, MAZart i Berg, Småland.

Var finner du inspiration till dina målningar och textilier?

I vardagen. Där finns allt! Jag går runt och letar motiv och målar sedan i ateljén. Det sista året har varit extremt blommigt och de flesta motiven kommer från min egen trädgård. Ofta blir det mycket färgrika alster och jag målar gärna i olika slags tekniker.

Hur hittade du Elobina?

Jag var på Formex mässan och pratade med utställarna, de berättade om Elobina. Det bästa som finns är när det kommer ett stort paket på posten med nytryckta tyger. Tänk att få se sina akvareller på ett härligt tyg. Att sedan gå vidare med detta till stolsitsar, inredning etc är väldigt spännande.

Når Elobina upp till dina förväntningar?

Absolut! Färgerna är sprakande och det är jättebra att man kan beställa en liten order då man inte riktigt vet hur tyget kommer att bli efter tryckning.

Hur ser framtiden ut, vad vill du göra?

Jag vill få ut mina mönster så att fler kan se dem. Experimentera mer med design, tyger och olika produkter. En dag kanske jag själv står på Formex och kan rekommendera Elobina.

www.mazart.se

maria@mazart.se