Publicerad den
prydaform hotell hkc

Kategori: Elobinas berättelser

Kundintervju med Prydaform, Carina Sjöö Ekelöf

Berätta lite om dig själv, hur började ditt skapande?

Jag har alltid skapat i någon form, har ritat och målat sen barnsben. Redan när jag gick ut grundskolan visste jag exakt vad jag ville syssla med. Jag utbildade mig till dekoratör som det hette tidigare, idag är man stylist eller
inredare, och jobbade i varuhus som fönster och inhousedekoratör, därefter jobbade flera år på svt med teater- och film, jobbade därefter några år på tecknarstuga med original och illustrationer för allt möjligt. Efter många år i reklambranschen blev jag till slut min egen, och har drivit Prydaform på heltid sedan 1997.

När startade du ”Prydaform”? Vad erbjuder du till dina kunder?

På Prydaform jobbar jag en stor del av tiden med grafisk produktion och illustration, men efter att jag gick en mönsterformgivningskurs hösten 2014 blev jag fast i mönsterskapandet. Och nu jobbar jag parallellt med mönsterformgivning. Det är så fantastiskt roligt att skapa med alla möjliga målartekniker, mycket akvarell och kopia/färgpennor.. och sedan rapportera upp på tyg och andra produkter. Älskar färg och lite crazy mönster, det är sällan jag gör helt digitala mönster, det mesta görs på ritbordet för hand och sen rapporterar jag upp det i photoshop.
Jag ritar mönsterrapporter som säljs vidare, och finns också med på en mönsterbank online – Swedish Pattern Agency. Efter att min familj och vänner knuffat på mig och fått mig att våga gå vidare så har jag sedan i oktober öppnat en eget webbshop, där jag har har flera baskollektioner för textil, men strösslar löpande med nya produkter och färgställningar av bef mönster. Startskottet för webbshoppen gick efter en rätt stor visning som jag fick förmånen att ha på Hotel Kung Carls fest/ och konferensvåning i Stockholm, i september. Där bjöd jag in mina vänner och deras vänner, för att visa upp det jag gör, och samtidigt fick jag input på vad som är bra och vad som är mindre bra. Alla som kom fick fylla i en enkät där jag frågade massa frågor, och på det viset så kunde jag rätt snabbt få en uppfattning om vad folk gillar och vill se mer av.

Var finner du inspiration?

Inspiration till mitt skapande finns precis överallt. Det behöver inte vara naturen, himlen eller havet, även om det är en stor källa att ösa ur. Jag målar flertalet av mina mönster ute i skärgården då jag sitter och guppar i båten – som blir en riktig sommaratelje, och det är häftigt med ljuset och allt härligt som finns runtomkring. Jag hittar också små inspirationskorn i nån enkel detalj, en dörrknopp, ett roligt fönster eller en navkapsel med skojiga skuggor. Det bara bubblar upp något rätt var det är…. När jag fastnar i något jobb, eller inte vet hur jag ska gå vidare så sticker jag ut och springer i skogen. Efter en runda har jag som oftast fått nya idéer eller kommit på hur jag ska gå vidare. Det är helt galet att löpningen har så positiv inverkan på knopp och kropp.

Varför använder du just Elobina?

Elobina hittade jag av en slump 2014, och har varit kund där sedan dess. Vi som inte är så stora behöver kunna ha en leverantör för mindre kvantiteter och det är toppen med Elobina. Är också förtjust i editorverktygen där man lätt kan se hur ett mönster ter sig på kuddar, gardiner, kläder etc. Då ni på Elobina utvecklat det under åren, så är det en stor tillgång. Det gör att jag kan skapa unika produkter till mina kunder på ett lätthanterligt sätt.

Det är också positivt med alla roliga tygkvaliteter, och framförallt att kunna ha en sån bra och snabb återkoppling med er, jag får snabbt svar när något krånglar och jag är positiv till att ledtiderna för produktion kortats ner, upplever det i alla fall så. Att det är svenskt och miljövänligt är ett stort plus.

 

Vad har du för framtidsplaner?

Att hålla hög kvalitet på det jag gör. När jag säljer mina produkter vill jag känna att kunden får bra produkter som håller över tid. Man ska inte tröttna på mina mönster, dom ska göra en glad. Att bredda mitt utbud, jobbar på barn och juniormönster, jobbar på att höja produktionstakten, försöka hinna stå mer på mässor och marknader, och möta kunder ”face to face” det är så himla roligt. Ser fram emot ett roligt 2019 med goda samarbeten. Försöker vara ödmjuk inför tuffa dagar som jag vet krävs för att få Prydaform att ligga på topp!…. det låter kanske lite kaxigt, men viktigt att sätta bra mål.. det peppar i alla fall mig.


prydaforms tyger hotell hkc
Hemsida:
Instagram:
prydaformdesign